Skip to main content

Levensmiddelentechnologie voor de fijnsten

Duurzaamheid. Kwaliteit. Presentatie die begeerte opwekt. Dit zijn de vereisten voor het succes van voedingsproducten bij de consument. Günther Maschinenbau ontwikkelt en produceert technische oplossingen waarmee de handel en industrie aan deze eisen kunnen voldoen. De focus van het dienstenaanbod ligt op machines en systemen voor uitharding, trommelen en coaten.
Of het nu gaat om vlees, gevogelte, vis, kaas, kant-en-klare of vegetarische producten, wij kennen de speciale vereisten voor deze producten en bieden onze klanten de best mogelijke technologie voor de verwerking ervan.

Meer informatie over guenther-maschinenbau.de


Injectoren

Injecteren in vlees, gevogelte, vis en kaas

Met de Günther Maschinenbau uithardingsinjectoren heeft u het perfecte gereedschap om uw producten te verfijnen - of het nu met kruiden, additieven of speciale eigenschappen is die alleen u kent. Geef uw producten houdbaarheid en smaak terwijl u werkt met een goed ontworpen, duurzame machine met de hoogste normen dankzij meer dan 40 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie.


Goede redenen om te injecteren:

  • Smaakverbetering door geïnjecteerde smaken en smaakdragers.
  • Betere kleuring en werking door geïnjecteerde zouten
  • Uniforme roodkleuring en houdbaarheid
  • Betere productconsistentie
  • Hogere opbrengst bij het snijden
  • Sappigere consistentie van het eindproduct
  • Hogere opbrengst en meer winst

Er is een breed assortiment injectoren van verschillende prestatieklassen beschikbaar. Afhankelijk van de eisen en het model kunnen injecties handmatig worden uitgevoerd met één tot drie naalden of volautomatisch over een breedte tot twee keer 435 mm. Afhankelijk van het model zijn er verschillende uitrustingsopties beschikbaar:

  • 1-voudige, 2-voudige en 3-voudige steek instelbaar via bediening voor optimale pekelverdeling.
  • Incl. snel verwisselbaar naaldbrugsysteem
  • Pneumatische naaldophanging ter bescherming tegen beschadiging
  • Ontwerp met dubbele kop
  • volledige scheiding van het pekelcircuit van elektrische en mechanische componenten om de warmte-inbreng in de pekel te minimaliseren
  • centrifugaalpomp van roestvrij staal - andere pompen voor hogere viscositeiten op aanvraag
  • Voorfiltersysteem ter bescherming tegen verstopte naalden met elektronische bewaking
  • Speciale transportbanden met goedkeuring voor levensmiddelen
  • Individuele procesparameterinstellingen mogelijk
  • verdere opties op aanvraag

Tumbler

Tuimelen, rijpen, mengen, zouten, ontdooien, coaten en marineren

Tumbelen, mengen of marineren, met Günther tumblers ben je optimaal uitgerust. De energie-efficiënte en stabiele tumblers van de verschillende types ondersteunen je bij de mechanische verwerking van je producten. Met de gebruiksvriendelijke machines Made in Germany investeer je in een stabiele, onderhoudsarme toekomst waarin je het beste uit je producten haalt.

 

       

      Goede redenen om te tuimelen:

      • Fijnere structuur
      • Gelijkmatigere en snellere roodkleuring
      • Langere houdbaarheid
      • Ham wordt sappiger, malser en heeft een knapperigere bite
      • Hogere opbrengst

       

      Voordelen van marineren in de tumbler:

      • Malsere textuur
      • Langere houdbaarheid
      • Massage resulteert in een aanzienlijke kwaliteitsverbetering, omdat de hardere celwanden van het vlees worden gemasseerd om ze zachter te maken. Door het gebruik van vacuüm tijdens het masseren worden de toegevoegde kruiden, marinade, oliën & sauzen snel en drupvrij diep ingemasseerd.
      • Beter kleurbehoud en een hogere opbrengst door het gebruik van vacuüm.


      Voordelen van mengen:

      • gelijkmatige verdeling van het gemengde product door speciale mengarm

       

      Van kleine batches tot industriële vereisten, Günther Maschinenbau biedt de juiste trommel voor marineren, tumbling of zelfs mengen. Afhankelijk van het model varieert de capaciteit van 100 tot 1000 liter trommelvolume. Rundvlees, gevogelte, vis, zuivelproducten en vegetarische producten kunnen worden verwerkt.

      Afhankelijk van het model zijn er verschillende uitrustingsopties beschikbaar:

      • Speciale schalen voor zacht en intensief trommelen
      • Draaibare trommel voor snel en gemakkelijk laden en ontladen
      • Duur en interval van vacuüm individueel instelbaar via speciale vacuümpomp
      • alle procesparameters vrij selecteerbaar via touchscreenbediening
      • Handmatig deksel

       

      Afhankelijk van het model kan het volgende als optie worden toegevoegd:

      • Gekoelde trommel
      • Verwarming van de trommel
      • Weegcellen
      • Diverse laadopties
      • Automatisch dekselopenings- en sluitsysteem
      • Verdere opties op aanvraag

      Coating

      Coaten met sauzen en snel invriezen

      Hoge kwaliteit en lage inspanning bij de bereiding van voedsel, vooral kant-en-klaarmaaltijden, zijn steeds belangrijkere criteria voor de eindconsument. Günther ondersteunt dit met zijn Günther Coating Technologie. Het perfect coaten van producten met kruiden of sauzen en vervolgens schokvriezen zijn hier geperfectioneerd.

      Goede redenen voor coaten:

      • Zonder conserveringsmiddelen
        De hoogwaardige vriestechnologie van Günther maakt conserveringsmiddelen overbodig, waardoor het de eenvoudigste en meest natuurlijke manier is om de kwaliteit en versheid van je producten te behouden totdat je ze opeet.
      • Maximale voedingswaarde
        Uw ingrediënten worden direct in de verwerkingsfase ingevroren om de natuurlijke smaak en versheid van het product te behouden.
      • Vermindert voedselverspilling
        Uw diepgevroren voedsel blijft in topkwaliteit in uw vriezer tot u klaar bent om te eten, en het bewaren van diepgevroren voedsel kan voedselverspilling zes keer verminderen.

      Randapparatuur

      Mengtanks en geautomatiseerde pekelbereidingssystemen

      Jij hebt de perfecte recepten voor vellen en sauzen, wij hebben de oplossingen voor het mengen, opslaan en koelen. Met Günther mengsystemen, pekelbereidingssystemen en tanks heb je de perfecte machines voor efficiënt en gestandaardiseerd werk.

      De voordelen:

      • Gestandaardiseerde geautomatiseerde pekelbereiding
      • Opslag van grote hoeveelheden pekel Buiten de eigenlijke productie.
      • Tijdbesparende, snelle, gecontroleerde en efficiënte bereiding van elk type plaat of marinade.
      • Korte producttrajecten mogelijk door directe doorvoer naar injectoren of tumblers, alternatief in GLT om continuïteit in de productie te garanderen.
      • Snelle en efficiënte CIP-reiniging
      • Snel en efficiënt koelen van reeds gemengde vellen in een continu proces
      • Vermindering van temperatuurinput in het product tijdens productie
      • Efficiënt mengen van vloeistoffen

      Persen, messen en rollensnijders

      Verhoog de kwaliteit van je producten door ze te verwerken met een steaker. Optimaliseer uw ham door vellen te laten verdwijnen en breng de individuele malsheid van uw product naar een topniveau.

      • Snellere tuimelresultaten
      • Betere massageresultaten
      • Perfecte pekelverdeling
      • Verhoogd oppervlak voor betere eiwitvertering en -binding
      • Betere productconsistentie
      • Beter snijpatroon
      • Snijden door pezen
      • Beter mondgevoel door malser product
      • Optimaal vormgedrag door gebruik van een pers

       

      Geautomatiseerde oplossingen voor je lijnactiviteiten

      Naast de hoogperformante hoofdmachines zoals injectoren of tumblers, biedt Günther de perfecte aanvulling in de vorm van de afdeling randapparatuur. Met gestandaardiseerde toevoerapparaten zoals banden, vacuüm of hef- en kantelapparaten, kun je je Günther-lijn snel opstarten of je huidige machinepark individueel optimaliseren.